Monday, March 13, 2006

BARBARA LUNA “Alma Latina”



Από τις 10 έως τις 16 Μαρτίου
στο Half Note Jazz Club



Με ρεπερτόριο που καλύπτει όλο το φάσμα της νοτιοαμερικάνικης μουσικής ενέργειας, από το τάνγκο ως την σάλσα, η Barbara Luna, η νέα Evita, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, έρχεται στο Half Note για να ερμηνεύσει λάτιν μπαλάντες, milongas, characera αλλά και υπέροχες συνθέσεις τάγκο.

Γεννημένη στο Μπουένος Αϊρες, έμαθε από μικρή να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει milongas, τους παραδοσιακούς ρυθμούς της Αργεντινής.

Αν και σπούδασε αρχιτεκτονική, ακολούθησε τη μουσική μοίρα της και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία με σκοπό να τραγουδάει για την αγάπη και την τρυφερότητα και να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους με την μουσική της.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε piano-bars για 3 χρόνια στη Λυόν.

Εκεί γνώρισε και τον Yuri Buenaventura.

Η γνωριμία τους στάθηκε και η αφορμή για την επαγγελματική πορεία της, το 1998 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος της, «A la vida, A la muerte», ένα μουσικό ταξίδι στην Αμερική του Νότου, με την συμμετοχή του συμπατριώτη της Juan Carlos Caceres.

Η δυναμική φωνή και παρουσία της την καθιέρωσε γρήγορα και σύντομα ξεκίνησε τις εμφανίσεις σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσα τους και το Womad.

To 2001 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της “Ιndia Morena”, όπου ερμηνεύει αποκλειστικά δικά της τραγούδια.


H Barbara Luna παίζοντας την ακουστική βερσιόν οποιασδήποτε λάτιν πτυχής (Candombe από την Ουρουγουάη, Milonga και Chacarera από την Αργεντινή, Habanera από την Κούβα, Joropo από την Βενεζουέλα, Lando από το Περού...). θεωρείται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις καλλιτεχνικές ρίζες της νότιας Αμερικής και της Ευρώπης.





• Barbara Luna: τραγούδι
• Juan Carlos Gaviria Gonzales: πιάνο, μάντολα
• Alfonso Pacin: κιθάρα, βιολί
• Guillermo Benavides: κόντραμπάσο
• Hector Gomez: κρουστά
• Sebastian Quesada: κρουστά




Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς - Τηλ. 210 9213310
Έναρξη: ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30, ΚΥΡΙΑΚΗ 20:30
Είσοδος με ποτό: 30€, 20€ φοιτητικό

0 Comments:

Post a Comment

<< Home