Monday, March 13, 2006

ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & ELENA LEDDA “Η Ίδια Θάλασσα”



Από τις 24 έως τις 30 Mαρτίου
στο Half Note Jazz Club

Δύο κορυφαίες γυναικείες φωνές της Μεσογείου συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Η Σαβίνα Γιαννάτου , μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με διεθνή αναγνώριση και η Elena Ledda, η σπουδαιότερη φωνή της Σαρδηνίας μας προσκαλούν σε ένα σπάνιο ηχητικό ταξίδι στις μουσικές της Μεσογείου και του κόσμου.

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Με την ξεχωριστή ποιότητα της φωνής της και την απόλυτη αφοσίωση της στην τέχνη της ερμηνείας και στην ανίχνευση νέων μουσικών δρόμων μέσα από ένα «παλαιό» υλικό, όπως αυτό των λαϊκών τραγουδιών του κόσμου, η Σαβίνα Γιαννάτου έχει κερδίσει δίκαια την εκτίμηση αλλά και τη διεθνή αναγνώριση.

Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς Primavera en Salonico που τη συνοδεύουν μόνιμα, η Σαβίνα Γιαννάτου έχει συμμετάσχει στα σημαντικότερα world festivals, δισκογραφεί για την ECM και λειτουργεί ως μία από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της ελληνικής μουσικής παγκοσμίως.

Η Elena Ledda θεωρείται η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της παραδοσιακής μουσικής της Σαρδηνίας και ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της world music διεθνώς.

Με την ιδιαίτερη φωνή της που συνδυάζει δυναμισμό και γλυκύτητα, δεξιοτεχνία και έντονο προσωπικό στίγμα, η Elena Ledda παρουσιάζει με σύγχρονο τρόπο την παραδοσιακή μουσική της Σαρδηνίας, μία μουσική “της καρδιάς”, αληθινή και φορτισμένη, γεμάτη από μεσογειακό πάθος και μελαγχολική ένταση.

Υπηρετώντας με συνέπεια και διάθεση ανανέωσης τη μουσική της πατρίδας της, η Elena Ledda έχει κερδίσει αναγνώριση και πολλά βραβεία στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και το βραβείο του ιδρύματος Maria Carta, στη μνήμη της μεγάλης ερμηνεύτριας από τη Σαρδηνία, με το οποίο τιμήθηκε φέτος και η Σαβίνα Γιαννάτου για την προσφορά της.

Με πολλά κοινά στοιχεία στην καλλιτεχνική τους πορεία, με σπάνιες ερμηνείες και με τον ίδιο σεβασμό στην αισθητική αντιμετώπιση του παλιού μέσα από το νέο, οι δύο ερμηνεύτριες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note και μας παρουσιάζουν μεμονωμένα και σε ντουέτα τραγούδια από τη Σαρδηνία αλλά και από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Μαζί με την Elena Ledda o εξαιρετικός μουσικός και εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτης της Mauro Palmas.

• Σαβίνα Γιαννάτου: τραγούδι
• Elena Ledda: τραγούδι
• Mauro Palmas: μαντολίνο
• Λευτέρης Αγγουριδάκης: κρουστά
• Γιάννης Αλεξανδρής: ούτι, κιθάρα, ταμπουράς
• Κώστας Βόμβολος: κανονάκι, ακκορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς
• Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
• Κώστας Θεοδώρου: κρουστά
• Χάρης Λαμπράκης: νέι, φλογέρα
• Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο

Half Note Jazz ClubΤριβωνιανού 17, Μετς - Τηλ. 210 9213310
Έναρξη: ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 22:30, ΚΥΡΙΑΚΗ 20:30 Είσοδος με ποτό: 30€, 20€ φοιτητικό

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

I've only come across their music not long ago, i must say that it is really a wonderful art.

https://musicadvisor.com/half-note

Tuesday, July 09, 2019 6:27:00 AM  

Post a Comment

<< Home