Monday, June 12, 2006

“Το δικό μας Ροκ, στο δρόμο…” ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ,

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ , ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ ,

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ & o ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ



Βραδιές με ηλεκτρισμό, ένταση, πάθος, αγαπημένα τραγούδια από το «δικό μας ροκ» υπόσχεται η «εθνική ομάδα» τραγουδοποιών αυτό το καλοκαίρι.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Βασίλης Καζούλλης, τα Κίτρινα Ποδήλατα & ο Αντώνης Μιτζέλος ενώνουν τα τραγούδια τους, τις ευαισθησίες τους και τα τζαμαρίσματα τους και περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι σ΄ όλη την Ελλάδα.
Τραγουδώντας μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της ελληνικής ροκ σκηνής των τελευταίων 25 χρόνων.

Τραγούδια που όχι μόνο αντέχουν στο χρόνο, αλλά μοιάζουν σαν να γράφτηκαν χτες.
Στις αποσκευές τους πάντα και οι τελευταίες επιτυχίες τους.

Έχοντας ήδη διανύσει «χιλιόμετρα» πάνω στις μουσικές σκηνές εντός και εκτός Ελλάδας ο Λαυρέντης, ο Νίκος, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος με τον Αντώνη βγάζουν «το δικό μας ροκ στο δρόμο…» με πυξίδα την αγάπη τους για το καλό τραγούδι, με ρυθμούς απογειωτικούς και τραγούδια σπάνιας ευαισθησίας, με ηχοχρώματα από το δημοτικό μας τραγούδι, ως την ιταλική μπαλάντα και ακούσματα από τις Άνδεις, ως τους Μπιτλς και τον Ντύλαν.

Το πρόγραμμα τους ένα ανθολόγιο των μεγάλων επιτυχιών που τους έφεραν στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού, χωρίς όμως εκπτώσεις και φτηνούς εντυπωσιασμούς.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, κλείνει φέτος 28 χρόνια από την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση.
Η πορεία των «Τερμιτών» στη δεκαετία του ΄80, με μεγάλες επιτυχίες και σημαντικές συνεργασίες απέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει ροκ τραγούδι με ελληνικό στίχο.
Από το 1989 που διαλύθηκαν οι «Τερμίτες», οι οκτώ προσωπικοί δίσκοι του, αλλά και δικά του τραγούδια που εμπιστεύτηκε σε άλλους ερμηνευτές, τον κατοχύρωσαν ως ένα από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες.
Από το «πόσο σε θέλω», το «Διδυμότειχο μπλουζ», τον «μικρό Τιτανικό», τον «Νότο», τον «Τούρκο» ως το «Έλα ψυχούλα μου» και δεκάδες άλλα, όλοι έχουμε τραγουδήσει τα τραγούδια του.

Ο Νίκος Ζιώγαλας ξεκίνησε την καριέρα τους από τους «Ανάκαρα» στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 διασκευάζοντας παραδοσιακά τραγούδια, συνέχισε συνεργαζόμενος στους «Αχαρνείς» του Σαββόπουλου, τραγούδησε στο συγκρότημα «Σπυριδούλα» και δημιούργησε το δικό του «Ερμαφρο».
Από το ΄85 ξεκινάει η προσωπική δισκογραφία με 10 δίσκους ως σήμερα.
Το τελευταίο του cd «Άρωμα από βανίλια» μια συλλογή από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους κυκλοφόρησε πέρσι.

Ο Βασίλης Καζούλλης, από τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα της ΑΣΟΕ, όπου συμμετέχει ως αυτοδίδακτος κιθαρίστας βρίσκεται στην δισκογραφία το 1987.
Η «Φανή», η πρώτη του μεγάλη επιτυχία και από τότε με ένα ύφος απόλυτα αναγνωρίσιμο ακολουθεί την τροχιά των ροκ τροβαδούρων.
Οι παραδοσιακοί σκοποί της Δωδεκανήσου συναντούν τον Ντύλαν και τα φυσικά πνευστά των Άνδεων στα τραγούδια του.

Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς («Κίτρινα Ποδήλατα») ξεκίνησαν με τον πρώτο προσωπικό τους δίσκο το 2001 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλους 4 προσωπικούς δίσκους, ενώ έχουν γράψει τον τελευταίο δίσκο της Δέσποινας Ολυμπίου και έχουν συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες ερμηνευτές και τραγουδοποιούς όπως τη Γλυκερία, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Ορφέα Περίδη, τον Γεράσιμο Ανδρέατο, τους Αδελφούς Κατσιμίχα, τον Διονύση Τσακνή και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Αντώνης Μιτζέλος, ένας ακόμα «Τερμίτης» καθιερώθηκε ως σημαντικός συνθέτης με δύο τραγούδια που σφράγισαν την πορεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη: « Με το ίδιο μακό» και «δεν απαντά», δείχνουν στο πλατύ κοινό την ευαισθησία και το ταλέντο του.
Έχοντας δώσει τραγούδια σε περισσότερους από 30 Έλληνες και ξένους τραγουδιστές, κάνει τεράστια επιτυχία με τον δεύτερο δίσκο με όλες τις συνθέσεις δικές του « τον φύλακα άγγελο», που ερμηνεύει ο Γιάννης Κότσιρας.
Έχοντας παίξει ως μουσικός σε όλα σχεδόν τα έθνικ τζαζ φεστιβάλ της Ευρώπης, αλλά και σε Καναδά και ΗΠΑ έχει κάνει 2 παγκόσμιες περιοδείες, 3 πανευρωπαϊκές και 17 πανελλαδικές, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 2.200 παραστάσεις.
Ως ενορχηστρωτής έχει κάνει 29 άλμπουμ και ως μουσικός έχει παίξει σε πάνω από 1800 τραγούδια στην ελληνική και ξένη δισκογραφία.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Βασίλης Καζούλλης και τα Κίτρινα Ποδήλατα ξεκινούν τις παραστάσεις τους στις 5 Ιουνίου από την Θεσσαλονίκη παρέα με φίλους και εξαίρετους μουσικούς, με την Τάνια Νικολούδη στα φωνητικά και στα πλήκτρα, τον Θέμη Νικολούδη στη κιθάρα, στο βιολί και στο μαντολίνο, τον Άκη Αμπράζη στο μπάσο, και τον Φίλιππο Σπυρόπουλο και τον Γιώργο Ράλλη στα τύμπανα.
Την επιμέλεια ήχου έχει ο Παναγιώτης Κουγιουμτζής ενώ τα φώτα έχει αναλάβει ο Λευτέρης Μάλλιος.




Βάσει προγραμματισμού που ήδη έχει γίνει, η περιοδεία για το καλοκαίρι 2006 ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο (με τις πραγματοποιηθείσες συναυλίες στο Μενίδι, στην Χαλκηδόνα, στη Ρόδο και στην Κύπρο) και συνεχίζεται στις παρακάτω πόλεις :

7/6 ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, ΓΚΑΖΙ
9/6 ΖΑΠΠΕΙΟ
17/6 ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
7/7 ΦΡΟΥΡΙΟ ΡΟΚΑ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
15/7 ΠΑΞΟΙ
20/7 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (θέατρο Πέτρας)
8/8 ΚΑΛΑΜΑΤΑ (θέατρο κάστρου)
28/8 ΒΟΛΟΣ (Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη)
29/8 ΛΑΡΙΣΑ (κηποθέατρο Αλκαζάρ)
2/9 ΕΛΕΥΣΙΝΑ
4 & 5/9 ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
15/9 ΒΕΑΚΕΙΟ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ.



«Το δικό μας ροκ στο δρόμο» σ΄ όλη την Ελλάδα, αυτό το καλοκαίρι.

Γιατί εδώ στο «Νότο», θα υπάρχει πάντα ένας «φύλακας άγγελος», που θα βοηθάει τον Μπίλυ να ξεχάσει τη «Φανή» που του είχε κάποτε υποσχεθεί «μόνο ξανά δεν θα σ΄ αφήσω» και τώρα της τραγουδά: «αυτά που έχεις ξεχάσει»…

0 Comments:

Post a Comment

<< Home