Tuesday, April 18, 2006

BUENA VISTA SOCIAL CLUB

 

Το BUENA VISTA SOCIAL CLUB™ παρουσιάζει

 

CACHAITO LOPEZ,

GUAJIRO MIRABAL,

JESUS ‘AGUAJE’ RAMOS,

MANUEL GALBAN

 

 

Παρασκευή 19 Μαΐου 2006

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Αθήνα

 

CACHAITO LOPEZ, GUAJIRO MIRABAL, JESUS AGUAJERAMOS, MANUEL GALBAN: Τέσσερις μορφές της Κουβανέζικης μουσικής, τέσσερα βασικά μέλη των Buena Vista Social Club και της μουσικής κοινότητας της World Circuit, τέσσερις σπουδαίοι μουσικοί. Μαζί αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη ότι η θρυλική ομάδα των Buena Vista, της οποίας ήταν βασικά και κινητήρια μέλη εξ αρχής, δρα με σθένος ακόμα!

Τα μέλη των Buena Vista Social Club του 2006, συνολικά 11μελής ορχήστρα κατευθείαν από την Αβάνα, έρχονται στις 19 Μαΐου στην Αθήνα για μια αξέχαστη εμφάνιση στον ‘Κεραμεικό’!

Ο Cachaito, ο Guajiro Mirabal και ο Manuel Galban θα παίξουν κομμάτια από τις original ηχογραφήσεις των Buena Vista το 1996 αλλά και από τις βραβευμένες προσωπικές δουλειές τους ενώ ο Jesus Ramos θα παίξει και κομμάτια από την επερχόμενη δουλειά του αργότερα φέτος, στα 10 χρόνια από την «ίδρυση» των Buena Vista Social Club!

Μη χάσετε μια βραδιά στην οποία η Κουβανέζικη παράδοση, μέσω των μελών του θρυλικού Buena Vista Social Club, φτάνει στη χώρα μας η οποία λάτρεψε τον Αφρο-Λατινικό ήχο ίσως όσο καμιά άλλη.

 
Εισιτήρια: 28 ευρώ προπώληση, 32 ευρώ στη πόρτα.
Προπώληση από 17 Απριλίου:
www.ticketshop.gr (και στα Virgin Megastores και στο 801 100 5000)
www.tshellas.gr (και μέσω καταστημάτων ACS & Ελευθερουδάκης)
 
Mίνι βιογραφικά

 

Cachaíto Lopez (διπλό μπάσο)

 

Η «καρδιά των Buena Vista Social Club», ο Κουβανός μπασίστας Orlando Cachaito Lopez είναι ο μόνος μουσικός που έχει παίξει σε κάθε τραγούδι από κάθε άλμπουμ των BVSC. Προέρχεται από μια από τις πλέον μουσικές οικογένειες της Κούβας, οικογένεια της οποίας μέλη ήταν ο πατέρας του, Orestes Lopez και ο θείος του, “CachaoLopez, δύο από τους πιο σπουδαίους Κουβανούς μουσικούς. Ο Cachaito έχει μια μυστηριώδη αρμονικότητα με τους μουσικούς – φίλους του, έχει συνοδεύσει τον Ibrahim Ferrer και τον Ruben Gonzalez στις παγκόσμιες περιοδείες τους, έχει παίξει δίπλα  στην Omara Portuondo και έχει δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια στο καταπληκτικό του ντεμπούτο, “Cachaito”, το οποίο κέρδισε ένα βραβείο του BBC Radio 3 για την World μουσική το 2002.

 

Manuel GuajiroMirabal (Tρομπέτα)

Ο Guajiro έχει μια παρουσία – κλειδί στη Κουβανέζικη μουσική σκηνή για περισσότερο από 50 χρόνια και έχει παίξει με οποιονδήποτε Κουβανό αστέρα και να σκεφτείτε! Κατά τη διάρκεια της θρυλικής ηχογράφησης της World Circuit το 1996 στην Αβάνα, ο Guajiro συμμετείχε και στα τρία παραγόμενα, μοναδικά άλμπουμ, ‘A Toda Cuba Le Gusta’ των Afro-Cuban All Stars, ‘Buena Vista Social Club’ και ‘Introducing Rubén González’. Όντας ένα αναντικατάστατο μέλος σε πολλά Buena Vista άλμπουμ και σημαντικό μέλος της ζωντανής μπάντας του Ibrahim Ferrer, ο Guajiro κυκλοφόρησε το σόλο ντεμπούτο του Buena Vista Social ClubPresents Manuel Guajiro Mirabal το 2004, Το άλμπουμ προτάθηκε για Latin Grammy βραβείο την ίδια χρονιά.

 

 

Jesús AguajeRamos (Tρομπόνι)
 
Γεννηθείς το 1951 στο Pinar del Rio, ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο National School of Arts. Ξεκίνησε με το τρομπόνι σε τοπικά γκρουπ έως το 1979 όταν μετακόμισε στην Αβάνα όπου άρχισε να παίζει με το σπουδαίο γυναικείο κουαρτέτο Los DAida. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στις ηχογραφήσεις του “Estrellas de Areito”. Ο Aguaje συμμετείχε στις ηχογραφήσεις και του Buena Vista Social Club και των Afro-Cuban All Stars καθώς και στα σόλο άλμπουμ των Ibrahim Ferrer, Rubén González και Omara Portuondo. Ήταν ο musical director του Rubén González και περιοδεύει συνεχώς από το 1997 με τα διάφορα projects του Buena Vista Social Club  Aguaje κυκλοφορεί αυτό τον καιρό το δικό του, σόλο άλμπουμ.

 

 

Manuel Galbán (Κιθάρα και Όργανο)

 

Ο Manuel Galbán, κιθαρίστας, πιανίστας, οργανίστας και ενορχηστρωτής είναι ένας θεσμός στη Κουβανέζικη μουσική. Για πολλά χρόνια ήταν ο Μουσικός Διευθυντής του Κουβανέζικου doo-wop group Los Zafiros. Με ηγέτη τον  Galbán η μπάντα δημιούργησε έναν αμιγώς Κουβανέζικο ήχο, μια εκλεκτική μίξη από doo-wop, μπαλάντες και boleros, σόουλ και σάμπα, τούμπα και τουίστ. Το 1998 ο Nick Gold πήρε τον Galbán για να παίξει κιθάρα στο ντεμπούτο του Ibrahim Ferrer. Η σχέση του Galbán με τον Ry Cooder ήταν εξαιρετική. Το άλμπουμ των δύο, ‘Mambo Sinuendo’, κέρδισε ένα γκράμι τον Φεβρουάριο του 2004. Ο Galbán συνέβαλε και στο καταπληκτικό ντεμπούτο του Cachaíto López, ‘Cachaíto’ αλλά και στο βραβευμένο με Γκράμι ‘Buenos Hermanos’ του Ibrahim Ferrer.

 

Μαζί τους οι: Roberto Fonseca (Πιάνο), Luis Alemany (Τρομπέτα), Javier Zalba (Σαξόφωνα/κλαρινέτα), Idania Valdes (φωνή/keyboards), Calunga (φωνή), Terry Domech (Congas), Filiberto Sanchez (Timbales/Percussion) 

Οργάνωση Παραγωγής: Detox Promotions //

 

Πληροφορίες:210-3630772//www.neorevma.gr

0 Comments:

Post a Comment

<< Home